4 lut 21:01
4 lut 21:03
Dominik: przepisz to wszystko tutaj
probowales cokolwiek wyliczyc?
4 lut 21:03
Mateusz: Pewnie ze się da

Nawet ty sam mozesz to rozwiązac, zaskoczony? Z bardzo prozaicznego powodu
na stronie a własciwie w menu po lewej masz działy a wnich multum podobnych zadan z
rozwiązaniami wystarczy tylko podstawic swoje dane

.
4 lut 21:06
Marek: no tak 1/2/3 /13 próbowałem, ale zostawiam całość tutaj do rozwiązania jak się komu uda

dodałem poprawny link
4 lut 21:07
Mateusz: Chocby zadanie 8
a) kiedy iloczyn jest rowny zero

? podpowiadam gdy np a*b=0 <=> a=0 lub b=0 podobnie ma sie
rzecz z a*b*c*...*n tez ktorys z czynnikow musi byc zerem
4 lut 21:09
Marek: Zad.3
AB=√[(5−2)²+(7−3)²]=√9+16=√25=5
Dobrze?
4 lut 21:23
Marek:
Zad. 1
A=(3−4), B=(0,2)
y = ax +b
4= a * (−3) + b
2= a * 4 + b
4= −3a + b / *(−1)
2= 4a + b
−4 = 3a − b
2= 4a + b
−2 = 7a
7a = −2 /:7
a = −27
Dobrze?
4 lut 21:32