matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
jok:
Policz pochodną:
x
3
3x
2
(3−x
2
) − (x
3
)(−2x)
9x
2
− x
4
=
=
=
3−x
2
(3−x
2
)
2
(3−x
2
)
2
x
2
(x
2
−9)
−
(3−x
2
)
2
Odpowiedź wolfram:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28%28x%5E3%29%2F%283-x%5E2%29%29%27
Gdzie robię błąd?
4 lut 19:49