matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiecie jak to zrobić? ;)
Adam21:
arcsin2x
lim
przy x→0
sin3x
4 lut 18:31
heuhuehue:
znasz regule de'hospitala ?
4 lut 18:43
pigor:
... lub np. tak :
arcsin2x
2x
arcsin2x
3x
lim
x→0
= lim
x→0
*
*
=
sin3x
3x
2x
sin3x
2
arcsin2x
3x
2
=
lim
x→0
*
=
*1*1=
2
3
. ...
3
2x
sin3x
3
4 lut 18:51