matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analiza
renta:
Oblicz granice ciągu:
1
u
n
=
√
4n
2
+7n
−2n
4 lut 17:25
Bogdan:
przemnóż licznik i mianownik przez
√
4n
2
+ 7n
+ 2n
4 lut 17:27
Nienor:
skorzystaj za wzoru:
a
2
−b
2
1
a+b
a
2
−b
2
=(a−b)(a+b) u ciebie a−b=
⇒
=
a+b
a−b
a
2
−b
2
4 lut 17:27
renta:
ok dzieki
4 lut 18:07