matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty
kondek:
jak policzyc asymptoty tej funkcji? Pionowych nie ma, ale nie wiem jak poziome policzyc. y=lnx/x
4 lut 17:04
Mila:
lnx
Lim
x→0+
=−
∞
x
Pionowa x=0
lnx
1/x
Lim
x→
∞
=
H
=Lim
x→
∞
=0 asymptota pozioma
x
1
4 lut 17:30