oblicz
mexes: jak zapisać logarytm o podstawie 4 z 32 do kwadratu ?
4 lut 16:54
asdf: log2432:
log(potęga)2(dolna kreska)432
4 lut 16:55
mexes: okej a powiesz mi jak to matematycznie inaczej zapisać ? jakoś przy pomocy dwójki ?
4 lut 16:56
krystek: a może być tak log4(32)2 ?
4 lut 16:58
mexes: nie, bo ta dwójka by musiała stać przed logarytmem
4 lut 16:59
krystek: log432=x⇔ 4x=32
lub log4(32)2=x ⇔4x=322
4 lut 17:00
mexes: jejku to jest całość podnoszona do kwadratu nie samo 32...
4 lut 17:10
krystek: To masz 22x=25
4 lut 17:36