rownanie z e
serwus: xe(−2x)−e(−2x)=0 ludzie jak pozbyc sie e z rownania lopatologicznie prosze bo musze sie tego
nauczyc wnynik x=1 wiem ze cos z LOGARYTMEM ale nie wiem jak bo licze przegiecia
4 lut 16:53
Bogdan:
Czy takie jest równanie xe−2x − e−2x = 0 ?
4 lut 16:55
serwus: tak przepraszam kopiowalem z wolframa
4 lut 16:55
serwus: wiem ze jak mam ln to wtedy robie myk z e(...)
4 lut 16:57
Bogdan:
e−2x(x − 1) = 0 ⇒ x = 1, e−2x > 0 dla x∊R
4 lut 16:57
Bogdan:
ten myk to wyłączenie przed nawias e−2x
4 lut 16:57
serwus: dziekuje zycze szczescia dobry czlowieku jak nie jestes oswojony to wpadasz w panike zamiast
pomyslec latwe bylo

jeszcze raz dziekuje
4 lut 17:01
Bogdan:
4 lut 17:04