funkcja kwadratowa
Jagoda: funkcja kwadratowa określona wzorem f(x)=1/2x2+0,8x+c, ma tylko jedno miejsce zerowe
a) wyznacz wartośc c
b) rozwiąż nierównośc |x−p|<mniejsze lub równe = 0,2 gdzie p jest odciętą paraboli będącej
wykresem
4 lut 16:49
Jagoda: Bardzo proszę o wytłumaczenie
4 lut 16:51
krystek: a) warunek Δ=0 i liczysz.
4 lut 16:52
Jagoda: a b) ?
4 lut 17:04
Jagoda: zad.2
a)wyznacz a i b trójmianu kwadratowego f(x)=ax2+bx+10, wiedząc że należy punkt A(1,6) oraz
jednym z jego miejsc zerowych jest liczba 2
b) sprowadź trójmian do postaci iloczynowe
4 lut 17:15
Jagoda: jeszcze jedno, super zadanko, z którym nie mogę sobie poradzić.. Heelp!
4 lut 17:18