Zadanie
Zadanie:
Znaleźć gęstość f
z oraz wartość średnią (oczekiwaną) E(Z) dla zmiennej losowej Z o
dystrybuancie F
z danej równościami:
F
z(z) = P{Z≤z}= 0, dla z < 0
4 lut 16:39
Zadanie: ?
4 lut 17:23
Zadanie:
4 lut 17:52
Zadanie: ?
4 lut 19:35
Zadanie: ?
4 lut 21:41
Zadanie: Nikt nie potrafi mi w tym pomóc?
4 lut 23:07
Basiek: Czyli czasem funkcji gęstości nie wyznaczysz za pomocą pochodnej f. dystrybuanty?
A wartość oczekiwaną wyrażamy wzorem E(Z)=∫ z* d(z) dz=...
Po znalezieniu f. gęstości całe zadanko jest prościutkie.
4 lut 23:22
Basiek: {0 dla z<0
d(z)= {z dla 0≤z≤1
I cóż....
| | 5 | |
E(Z)= ∫−∞0 z* 0dz +∫01 z* zdz+ ∫1+∞ |
| e−5(z−1) = 0+ |
| | 2 | |
| | 1 | |
|
| +cośnacojestemzbyt leniwa |
| | 3 | |
Generalnie... mam nadzieję, że pomogłam i nic nie zepsułam.
Ten temat interesował mnie przez jakieś 2h i szczerze, to już niewiele pamiętam.
4 lut 23:31