zad
magda: Gdzie tkwi błąd?
a + b = c
a + b + a + b = c + a + b
2a + 2b − 2c = a + b + c − 2c
2 ( a + b − c ) = a + b − c
2 = 1
21 cze 16:08
tim: a + b − c = 0, a przez 0 nie można dzielić

Madziu dodawaj je w tamtym temacie.. Albo w jednym
21 cze 16:09
magda: spox
21 cze 16:15
magda: Stoisz przed dwoma bramami, z których jedna prowadzi do wyjścia natomiast druga do przepaści.
Przed bramami stoi dwóch strażników, z których jeden kłamie a drugi mówi prawdę. Jak
sformułujesz tylko jedno pytanie, które zadając tylko jednemu strażnikowi uzyskasz odpowiedź,
która prowadzi do wyjścia?
21 cze 16:20
tim: Co by powiedział ten drugi

W ten sposób obydwoje powiedzą złą drogę
21 cze 16:22