.
asdf: zespolone:
jak to obliczyć?
4 lut 16:17
Mila: Tak, jak liczyłeś wiele razy.
((1−i)2)3
((1+i)2)2
4 lut 16:20
asdf: spoko, już zrobiłem
| (1−i)6 | | (1−i)6(1−i)4 | | (1−i)10 | |
| = |
| = |
| = |
| (1+i)4 | | (1+i)4(1−i)4 | | [(1+i)(1−i)]4 | |
| (1−i)10 | | (1−i)10 | | [(1−i)2]5 | |
| = |
| = |
| = |
| [(1−i2)]4 | | 24 | | 24 | |
| [(−2i]5 | | −32i5 | |
| = |
| = −2i * i4 = −2i |
| 24 | | 24 | |
4 lut 16:29
Mila:
Krócej (czas to pieniądz)
((1−i)
2)
3 =(−2i)
3=−8i
3=8i
((1+i)
2)
2=(2i)
2=4i
2=−4
4 lut 16:53
asdf: Szczęśliwi czasu nie liczą
4 lut 16:54