matematykaszkolna.pl
zad magda: Pięciu ludzi zamieszkuje pięć domów w pięciu różnych kolorach. Wszyscy palą papierosy pięciu różnych marek i piją pięć różnych napojów. Hodują zwierzęta pięciu różnych gatunków. − Norweg zamieszkuje dom pierwszy. − Anglik mieszka w czerwonym domu. − Zielony dom znajduje się po lewej stronie domu białego. − Duńczyk pije herbatę. − Palacz Rothmansów mieszka obok hodowcy kotów. − Mieszkaniec żółtego domu pali Dunhile. − Niemiec pali Marlboro. − Mieszkaniec środkowego domu pija mleko. − Palacz Rothmansów ma sąsiada, który pija wodę. − Palacz Pall Malli hoduje ptaki. − Szwed hoduje psy. − Norweg mieszka obok niebieskiego domu. − Hodowca koni mieszka obok żółtego domu. − Palacz Philip Morrisów pija piwo. − W zielonym domu pija się kawę. KTO HODUJE RYBKI ?
21 cze 16:06
tim: Rozwiązywałem kiedyyś. Banał.. Wystarczy sobie dobrą metodę znaleźć.
21 cze 16:20
magda: to znajdz
21 cze 16:26
tim: Mówię, że już kiedyś rozwiązywałem i że dam szansę innym..
21 cze 16:29
magda: a spokoemotka hehe
21 cze 16:33
magda: ale jestem ciekawa jak to gimnazjalista rozwiaze jakim sposobem?
21 cze 16:37
tim: Tabelką emotka
21 cze 16:38
magda: hehe spoko
21 cze 16:40
magda: cxhyba nikt sie nie kusi
21 cze 16:48
tim: Pewnie wieczorkiem
21 cze 16:48
magda: hjehe myslisz?
21 cze 16:54
magda: spoko to zaczekamy
21 cze 16:55
magda: spadam cos pocwiczyc narazieemotka
21 cze 16:57
Bogdan: To stare i bardzo znane zadanie znane pod nazwą: "zagadka Einstaina". Informacja o tym zadaniu jest m.in. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zagadka_Einsteina
21 cze 20:11
magda: Bogdan ale ja chcialam zeby ktos sie pomeczyl emotka nei dalam je dlatego ze nie umiem rozwiazacemotka
21 cze 20:30
Miś: ........ licz pochodne i graniceemotka
21 cze 21:55
Bogdan: Magdo, po zakończeniu roku szkolnego na forum są raczej osoby, dla których taka zagadka nie stanowi problemu, tym niemniej przepraszam emotka
21 cze 21:55
tim: No ej... Ja na początku nie umiałem
21 cze 22:12
magda: a ja do dzis mam problem ehhehe
22 cze 08:29
Mariusz: najprostrzym sposobem jest tabelka i wpisywanie w nią krok po kroku informacji − to nie jest takie trudne jak może sie wydawaćemotka
22 cze 09:55
magda: jest
22 cze 10:38