matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Postać kierunkowa
Monia:
Zapisz prostą w postaci kierunkowej: 3x+5y−4=0 Rozwiązanie: 3x+5y−4=0 5y=−3+4/ .5 y=−3/5 +4/5 Wydaje mi się ,ze dobrze?
4 lut 15:50
heuhuehue:
tak tylko ze zjadlas x po drodze
4 lut 15:54
Lena:
Tak widzę , dzięki
4 lut 15:56