Sprawdzić, czy funkcja jest różnowartościowa?
Funckja: Jak się sprawdza, czy funkcja jest różnowartościowa?
Mam taki przykład: f:ℛ→<1,+∞), f(x)=12(|x+1|+|x−1|)
4 lut 14:44
Funckja: Jak to można sprawdzić, proszę o wskazówki ?
4 lut 14:56
Funckja: Pomoże ktoś?
4 lut 15:03
4 lut 15:09
Funckja:
4 lut 15:13
Funckja: Pomoże ktoś?
4 lut 16:39
Funckja:
4 lut 16:46
Funckja: Pomożecie?
4 lut 17:04
ZK : Dostales /as juz pomoc od Krystek .Wiekszej juz nie potrzeba . No chyba ze nie potrafisz
opuszczac wartosci bezwzglednej
Wiec dla tego przedzialu f(x)=1/2(x+1+x−1)to f(x)=1/2*2x to f(x)=x ale przeciez wiesz ze f(x)
mozna zapisac jako y wiec dostaniesz taka funkcje y=x Teraz sobie odpowiedz na pytanie .
Kiedy funkcja jest roznowartosciowa ? Swoimi slowami . czy istnieja takie 2 xsy czyli
argumenty ze wartosc funkcji y bedzie taka sama ? NP dla x=5 wartosc funkcji y=5 a np czy
dla x=−5 wartosc funkcji y =5 czy wartosc funkcji y=−5 . jesli sobie odpowiesz na to pytanie
to masz odpowiedz do swojego zadania
4 lut 20:30