trapez
Lucy: Ramiona trapezu wynoszą c=10 d=6. Odcinek łączący środki ramion trapezu których stosunek pól
wynosi 3/5. wyznacz długość podstawy a i b
proszę o pomoc
4 lut 14:32
Lucy: ?
4 lut 15:39
Skipper:
... to mże choć przepisz porządnie −
4 lut 15:44
Lucy: no właśnie dla Ciebie może być to dziwne dla mnie też ale nasz profesor dyktuje z glowy swoje
nieprzemyślane a później trzeba się domyślić o co mu chodziło
4 lut 15:46
Lucy: ramiona trapezu wynoszą c=10 d=6 Odcinek łączący środki ramion trapezu dzieli ten trapez na
dwa, stosunek ich pol to 3/5. Wyznacz a i b
4 lut 15:53
Skipper:
... to nie Profesor ... to Ty tego nie dopisałaś−
4 lut 15:56
Lucy: więc pomożesz ?
4 lut 15:59
Skipper:
... nie ... bo w dalszym ciągu jest źle
4 lut 16:06
Lucy: raczej Ty nie wiesz jak zrobić!
4 lut 16:21
Skipper:
Jeśli rozpatrywać to zadanie tak jak je napisałaś .. to pola trapezów mają się jak 2:1
a długości ramion mają się do nich nijak −
4 lut 16:35
Skipper:
... pokręciłem−:( ... a=3b
4 lut 17:02