Prawdopodobieństwo
Fenix: 1. Rzucamy monetą 5 razy. Jakie jest prawdopodobieństwo tego, że wyrzucimy 5 razy reszkę?
2. NA ile sposobów można próbować wpisać dwie ostatnie cyfry numeru PIN?
W pierwszym obstawiam wynik 1/32, a w drugim 10*10=100
Proszę o pomoc w sprawdzeniu i ewentualne rozwiązanie, jeśli jest to źle wyliczone....
4 lut 12:32
Janek191:
z.1
I Ω I = 25 = 32
A = { ( R,R,R,R,R) }
więc
I A I = 1
czyli P( A ) = 1/31
====================
4 lut 13:57
Mila: w mianowniku 32. (literówka?)
Jeśli w numerze pin może być 0, to dobrze.
4 lut 16:10
Fenix: Dziękuję!

Aaa no i tez mi się tak wydaje ze to raczej literówka
4 lut 19:47