matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz perwszy wyraz i różnicę ciagu arytmetycznego
katarzy4:
oblicz pierwszy wyraz i róznice ciagu arytmetycznego (a
n
) gdy a
5
=5 i a
8
=−1
4 lut 11:37
Dominik:
⎧
a
1
+ 4r = 5
⎨
⎩
a
1
+ 7r = −1
4 lut 11:39