Męcze się z takim oto zadankiem, i niewiem jak je niestety zrobic:
aaa: Witam!
Męcze się z takim oto zadankiem, i niewiem jak je niestety zrobic:
Wyznacz równanie płaszczyzny równoodległej od dwóch prostych skośnych (i rozłącznej z nimi) :
| | x | | z−2 | | x+1 | | y | | z+1 | |
l: |
| = y + 1 = |
| oraz l2: |
| = |
| = |
| |
| | 1 | | 2 | | −3 | | 3 | | 2 | |
Pozdrawiam!
4 lut 11:22
Artur_z_miasta_Neptuna:
krok 1
wyznacz płaszczyznę tworzoną przez te dwie proste
krok 2
'przesuń' tą płaszczyznę o dowolna stałą
4 lut 11:25
pigor: ... to zadanie to wymyślone, czy skądś i masz odpowiedź (podaj ją ), bo znam na nie
sposób, ale brzydkie parametry mi wychodzą i nie chce mi się dalej ...
4 lut 12:16
aaa: jest to zadanie z kolokwium, i ponoc wlasnie latwe wyniki maja wychodzic.
4 lut 14:04
aaa: Artur, jestes pewien , ze tak to ma być? Bądź ktokolwiek inny?
4 lut 15:01
aaa: spojrzy ktoś?
4 lut 16:04
aaa: Proszę o pomoc.
4 lut 16:52