matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
7 potęga liczby zespolonej
MaxEnergy:
Proszę o sprawdzenie wyniku 7−mej potęgi liczby zespolonej (ze wzoru Moivre'a): 1) Z
1
= 1−j (Z
1
)
7
= 8+j8 2) Z
2
= 1+j
√
3
(Z
2
)
7
= 64+j64
√
3
3 lut 23:52
Mila:
Dobrze.
4 lut 00:13