matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć wartość przekształcenia liniowego
luki:
Wyznaczyć T(2,1), gdy T: R
2
−> R
3
liniowe oraz T(3,−1) = (7,−6,−4) T(1,0) = (2,−1,0) Bardzo proszę o pomoc. Będę bardzo wdzięczny za syzbką odpowiedź
3 lut 19:27
Godzio:
(−1) * T(3, − 1) + 5 * T(1,0) = T(2,1) Podstaw i gotowe
3 lut 19:29
luki:
I to wszystko?
coś za łatwe się wydawało ale widze że nie ma haczyka więc dzięki wielkie
3 lut 19:42