matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!! POlA
Paula:
Podstawy trapezu równoramiennego mają długość a,b, natomiast kąt ostry trapezu ma miarę α. Oblicz pole tego trapezu dla: a=16, b= 14, α= 72 stopnie 30'
19 cze 20:47
Miś:
../18452/
19 cze 21:55
Miś:
../forum/18452
19 cze 21:55