Obliczanie wartości wyrażenia
niki: Oblicz wartość wyrażenia
√9x2 +6x +1/ 3x+1 +
√9x2 + 6x3 + x4 /5x
2 +15x dla xe (−
nieskończonosci, −3)
Prosze o rozwiązanie
3 lut 17:45
Saizou : możesz zauważyć że
9x2+6x+1=(3x+1)2
9x2+6x3+x4=x2(9+6x+x2)=x2(3+x)2=(x(3+x))2
3 lut 17:47
niki: tak i wynik wyszedł mi 4/5 tyko nie wiem czy dobrze... dlatego prosiłabym o sprawdzenieczy mój
wynik jest poprawny
3 lut 17:48
anonim: mi wyszlo −4/5 nie wiem czy dobrze
9 mar 22:05
anonim: dobrze
9 mar 22:15
yooł men: Źle...
21 sty 17:43