matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc:)
nik.a:
1. Podstawa trójkąta równoramiennego ma długość 24 cm, a jego pole jest równe 60 cm2. Oblicz długość ramienia tego trójkąta.
3 lut 14:21
Mila:
1
1
P
Δ
=
a*h⇔
*24*h=60
2
2
12h=60 h=5
1
b
2
=h
2
+(
a)
2
2
b
2
=5
2
+12
2
Dokończ
3 lut 17:38