matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Wojtas:
Dostałem takie zadanie i mam z nim problem,nie wiem jak je zrobić.Pomoże ktoś
−|x|
f(x)=
+2x =0
x+1
rozwiąż równanie f(x)= 0 rozwiąż nierówność f(x) ≤0
3 lut 12:43
Skipper:
... rozwiązuj w dwóch przedziałach ...−
3 lut 12:45