matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie .Proszę o pomoc. Bo czekam
Martyna 0:
Równanie prostej na płaszczyżnie Przekształć równanie ogólne prostej do postaci kierunkowej. a)3x−y−4=0 b)−4x+2y+5=0 c) 1/2x + 1/3y−3=0 Proszę o rozwiązanie?
3 lut 12:08