matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
karola:
dlaczego (cos4x)' = −4sin4x? umiałam to, ale zapomniałam
3 lut 00:03
karola:
3 lut 00:13
maniek:
(cos4x)' = −sin4x * (4x)' = −4sin4x funkcja złożona
3 lut 00:14
karola:
ok dzieki, no wlasnie
3 lut 00:16