| 2π | 1 | |||
sin(6x+ | =− | |||
| 3 | 2 |
| π | 5π | |||
pod sinusem = (− | +2kπ) lub (− | +2kπ) | ||
| 6 | 6 |
| 2π | 1 | |||
sin(6x+ | )=− | |||
| 3 | 2 |
| 1π | 1kπ | 7π | 1kπ | |||||
x= | + | U x= | + | |||||
| 12 | 3 | 36 | 3 |
| 2 | 1 | |||
sin(6x + | π) = sin(− | π) | ||
| 3 | 6 |
| 2 | 1 | 2 | 7 | |||||
6x + | π = − | π + k*2π lub 6x + | π = | π + k*2π, k∊ℂ | ||||
| 3 | 6 | 3 | 6 |
| 5 | 3 | |||
6x = − | π + k*2π lub 6x = | π + k*2π | ||
| 6 | 6 |
| 5 | 1 | 1 | 1 | |||||
x = − | + k* | π lub x = | π + k* | π | ||||
| 36 | 3 | 12 | 3 |
| 7 | ||
skad wiadomo jak wziac zaawsze x0... bo ja np podstawialem x0 = | ||
| 6 |