PROblem
TOmek: Oblicz wysokość rombu ABCD,w którym A=(2,1) , B=(5,−3) oraz kąt pomiędzy wektorami AB i AC
wynosi 60o.
proszę o wskazówkę
2 lut 20:28
MQ:
Romb ma wszystkie boki równe
Kąt między AB i AD będzie równy 2*60o
2 lut 20:30
lila: oblicz długość boku AB kąt pomiędzy wektorami, to połowa kąta rozwartego w równoległoboku.
Porównaj pola P=a*h; P=a2*sin(BAD)
2 lut 20:31
TOmek: omg, ja ciągle myślałem ,ze to równoległobok, sorki, 8 godzina nauki przed egzaminem
2 lut 20:32
MQ: Dobrze myślałeś −− romb jest równoległobokiem.
2 lut 20:35
TOmek: oczywiscie ,że jest, ale mając na myśli ,ze w tresci zadania napisane jest równoległobok
zadanie staje sie nierozwiązalne
2 lut 20:37