matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
QWER
Szajbus:
Witam. Muszę zrobić takie zadanie
http://zapodaj.net/a860ae144c25e.jpg.html
2
na razie obliczyłem f(x)=−
−3
x+1
5
a miejsce zerowe to −
3
Dobrze jak na razie ?
2 lut 16:29
Szajbus:
Up
2 lut 18:16
Aga1.:
Ok.
2 lut 18:22
Szajbus:
jak zrobić pkt b) ?
3 lut 11:22
Szajbus:
Help
3 lut 11:56
Mila:
−2
1)y=
Zielony
x
−2
translacja o wektor [−1;−3]⇒y=
−3 pomarańczowy
x+1
asymptota pionowa x=−1 asymptota pozioma y=−3 Abyś lepiej zrozumiał ( a) kontynuacja na następnym rysunku.
3 lut 16:52
Mila:
h(x)=|f(x)| różowy dwa rozwiązania różnych znaków h(x)=p
2
−1
−2
h(0)=|
−3|=5
0+1
Pokazałam Ci jeden przykład, gdy równanie h(x)=p
2
−1a dwa rozwiązania różnych znaków dokończysz ?
3 lut 17:05