matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obiczyć granicę: lim x→0 U{tg10x}{5x}
apsik:
obiczyć granicę:
tg10x
lim x→0
5x
2 lut 16:18
cezary:
de'hospitalem tg0=0 czyli [
0
0
]∫ granica wychodzi 2
2 lut 16:42
Mila:
sin(10x)*2
sin(10x)
2
lim
x→0
=lim
x→0
[
*
]=2
(10x)*cos(10x)
(10x)
cos(10x)
2 lut 16:46