matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
hha:
3x
2
−4mx+5
Dla jakich wartości parametru m dziedziną funkcji f(x)=
(m+2)x
4
+6(m+2)x
2
+m
2
jest zbiór liczb rzeczywistych? Może mi ktoś napisać założenia?
wiem na pewno że dla m=−2 Df=R a co jeżeli m≠−2 ? Δ<0 ?
2 lut 15:46
hha:
prosze o pomoc
2 lut 15:58