obliczyc pochodna funkcji f(x) = p3{x^2}
marzena: obliczyc pochodna funkcji
f(x) =
3√x2
nie wiem zupelnie jak sie za to zabrac
2 lut 15:11
marzena: hm pomogl by ktos ?
2 lut 15:18
zombi: f(x)=x23=...
2 lut 15:19
Ajtek:
| | 2 | | 2 | |
(3√x2)'=(x2/3)'= |
| *x−1/3= |
| |
| | 3 | | 33√x | |
2 lut 15:22
bezradna: fakt

bardzo bardzo dziekuje
2 lut 15:28
marzena: a jak sprawdzic ze wystepuje tu minimum lokalne w punkcie 0 ?
2 lut 15:50
marzena: pochodna obliczyc w punkcie 0 i jesli wyjdzie zero moze byc ekstremum ? a dalej musi zmieniac
pochodna znaki przy przejsciu przez ten punkt ale jak to wykazac ? hmm ?

wie ktos moze ?
2 lut 16:00
marzena: hmm ?
2 lut 16:04