dziedzina funkcji
bezradna: obliczyc dziedzina funkcji i narysowac ja na plaszczyznie dla z = f(xy)
Z=√x2−y
2 lut 14:58
bezradna:
x
2−y ≥ 0
x
2 ≥ 0
dziedzina bedzie ktora cwiwartka.? czy calosc nad osia X wraz z nią.?
dobrze to rozumiem ?
pomózcie
2 lut 15:08
bezradna: x2 ≥ y
tam miało być.
2 lut 15:09
bezradna: dalej juz nie umiem zrobic. prosze..
2 lut 15:29
bezradna: ta dziedzine chociaz pomozcie mi wyznaczyc

prosze ladnie
2 lut 16:05
b.: nie będzie to ćwiartka
zacznij od narysowania y=x2, co to będzie?
2 lut 17:06