rozwiąż równanie o zmiennych rozdzielonych + inne zadania
Daria:
1) rozwiąż równanie o zmiennych rozdzielonych y'=2√y
2) rozwiąż metodą operatorową następujące równanie różniczkowe zwyczajne pierwszego rzędu f'(t)
− f(t) = sin t z warunkami początkowymi f(0+)=0
3) Korzystając ze wzoru Moiure'a obliczyć : (1−i)
10
4) Ile rozwiązań w zależności od parametru m posiada układ równań:
(m+1)x
1 + x
2 + x
3 =1
x
1 + (m+1)x
2 + x
3 =m+1
mx
1 +m(m+2)x
2 = 0
5) Rozwiązując odpowiedni układ równań Cramera znaleźć rozkłady na rzeczywiste ułamki proste
podanych funkcji wymiernych :
xx3+1
6) Stosując Twierdzenie Greena obliczyć całkę krzywoliniową
\int\limits
L xy
2dx + (x+y)dy ,
gdzie L jest krzywą o orientacji dodatniej ograniczającej prostokąt D = {(x,y) : 0 =< x =<4,
0=<y =<3 }
Wiem że megaaaa dużo zdań i trudne ale jak ktoś umiał by rozwiązać to było bym BAAARDZO
wdzięczna
Z góry dziękuje za pomoc