Rozwiąż granice przez wyciąganie przed nawias
paulii.: lim (2−4/n)
n−>niesk.
2 lut 13:22
Ajtek:
Zapisz poprawnie ten ciąg. Użyj do tego celu "U"
2 lut 13:24
paulii.: lim (2− 4n )
n−>niesk
2 lut 13:40
zombi: | | 4 | |
chodziło o 2− |
| ? Jeśli tak to współny mianol |
| | n | |
| 2n−4 | |
| dzielisz sysko przez n i masz lim=2 |
| n | |
2 lut 13:41
Ajtek:
Tutaj bez wspólnego mianownika widać granicę.
| | 4 | | 2n−4 | | 4 | |
2− |
| = |
| =(dzielę przez n)=2− |
| |
| | n | | n | | n | |
wracamy do wyjściowej postaci. Po co tak się bawić.
2 lut 13:45