matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
fiffi:
mam problem z całką > ∫ (xcosx) / sin
2
x dx =
proosze o pomoc
2 lut 01:01
Vizer:
Przez części : u = x u' = 1
cosx
v' =
v = ln(sinx)
sin
2
x
xln(sinx) − ∫ ln(sinx)dx = Tą drugą całkę znowu kilka razy przez części
2 lut 01:43