prawdopodobieństwo
dumka: Rzucono trzy razy symetryczną sześcienną kościa do gry. Oblicz prawdopodobieństwo, że suma
wyrzuconych oczek jest mniejsza od 17.
1 lut 22:40
dumka: pomocy
1 lut 22:44
Hary: Ω= 63
P(A)= 6*6*5 pierwsza kostka na 6 sposobów 2 na 6 3 na 5
chyba xd
1 lut 22:54
Hary: prawo mnożenia xd
ze 6 ,6,5
1 lut 22:58
[Z[abdul]]: źle
1 lut 23:03
Mati_gg9225535: albo tak
|Ω| = 6
3 = 216
A − zdarzenie polegajace na wyrzuceniu liczby oczek mniejszych od 17
A' − zdarzenie przeciwne do A, (wyrzucenie liczby większych niz 17)
6+6+6 = 18
6+6+5 = 17
|A'| = 2
|A| = 216 − 2 = 214
chyba
1 lut 23:04
Skipper:
...chyba nie −
1 lut 23:44
Mati_gg9225535: A' − wiekszych badz rownych 17 ?
1 lut 23:46
Skipper:
6+6+6
6+6+5
6+5+6
5+6+6
1 lut 23:48
Mati_gg9225535: a wlasnie wiedzialem ze cos za malo tego

wiec z tymi danymi na podstawie moich obliczen da
sie zrobic zadanie c:
1 lut 23:49
Mati_gg9225535: dzieki za uwage
1 lut 23:50
Skipper:
−
1 lut 23:51