matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
OLA:
warunek konieczny zbieżności szeregu ∑ln(1+
1
n
) mam wyliczyc granice? wychodzi mi, że lim=
∞
a ma wyjsc, ze MOŻE być rozbieżny czyli lim=0 jak do tego dojsc?
1 lut 21:44
MQ:
lim czego = ci się 0?
1 lut 21:45
OLA:
no tego szeregu hmm? nie rozumiem juz nic :
1 lut 21:54
OLA:
juz mam
1 lut 21:56