a
szopenak: witam, jak obliczyc granice, korzystajac z tw. o 3 ciągach?

lim (n→
∞)
n√2n+5n
1 lut 21:16
Kamcio :) : b
n=
n√2n+5n
a
n=
n√5n
c
n=
n√5n+5n
a
n≤b
n≤c
n
Twierdzenie o 3 ciagach znasz, wiec DO DZIELA
1 lut 21:18
Aga1.: n√5n≤n√2n+5n≤n√2*5n
1 lut 21:19
Marta: 5 jest granica? dobrze myśle czy zle?
1 lut 21:21
szopenak: jak wy to tak szybko kminicie, to ja nie wiem

zaraz spróbuję
1 lut 21:21
szopenak: gitarrrra, 5 mi również wyszło. Dzięki za pomoc. Spodziewajcie się
jakiegoś kolejnego, jesli nadal będzie mi to ciężko szło
1 lut 21:24
Aga1.: Dasz radę.
1 lut 21:36