matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz
xxxx:
rozwiąż log3(x+3)−log3(x−1)=1
1 lut 21:12
Kamcio :) :
Dziedzina x+3>0 i x−1>0 ⇔ x∊(1,
∞
)
x+3
log
3
(
)=log
3
(3)
x−1
x+3
=3
x−1
dalej sobie poradzisz
1 lut 21:14