matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
płaszczyzna
Ola:
pomocy
Znaleźć równanie płaszczyzny, w której leżą proste x=y=z i 2x=y=−z.
1 lut 20:41
Aga1.:
x
y
z
=
=
1
1
1
x
y
z
i
=
=
1
2
−2
u
1
→=[1,1,1] u
2
→=[1,2,−2] u
1
xu
2
=I i j k I I1 1 1I=−2i+j+2k−k−2i+2j=−4i+3j+k, I1 2 −2I Równanie płaszczyzny 4x−3y−z=0
1 lut 20:52