matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wysokośc trójkąta
Karolina:
PUNKTY A=1, −2), C=(4,2) SĄ DWOMA WIERZCHOŁKAMI TRÓJKĄTA RÓWNOBOCZNEGO ABC. ILE JEST RÓWNA WYSOKOŚĆ TEGO TRÓJKĄTA. Jak to obliczyć?
1 lut 19:24
Bogdan:
oblicz długość boku tego trójkąta
1 lut 19:26
Eta:
|AC|=........
|AC|*
√
3
h=
=......
2
1 lut 19:26