prawd.
kasiagosia: Dane s¸a P(A n B) =1/4
P(A uB) =1/2
ponadto P(A \ B) = P(B \ A).
Obliczyc P(A) i P(B \ A).
1 lut 19:06
pigor: zapytam się, czy u ciebie P(A\B) to jest prawdopodobieństwo różnicy zdarzeń , czy może
prawdopodobieństwo warunkowe, które powinno się pisać tak : P(A/B) , co
1 lut 19:17
kasiagosia: roznicy zdarzen
1 lut 19:22
kasiagosia: P(a)=p(b)=3/8?
1 lut 19:30
Ieszek:
dodawanie ułamków nie rozumiem na czym polega Sprowadzenie do wspólnego
mianownika prosił bym o pomoc
1 lut 19:34
pigor: ..., no to wtedy
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
2P(A\B)= |
| − |
| = |
| ⇒ P(A\B)= P{B\A)= |
| , |
| | 2 | | 4 | | 4 | | 8 | |
| | 1 | | 1 | | 3 | |
oraz P(A)= |
| + |
| = |
| i to wszystko . ...  |
| | 8 | | 4 | | 8 | |
1 lut 19:43
kasiagosia: dziekujemyyyyyy
1 lut 19:44
kasiagosia: W skrzynce znajduje si¸e 47 ˙zar´owek dobrych i 3 przepalone. Wyci¸agamy
losowo pi¸e´c ˙zar´owek. Jakie jest prawdopodobie´nstwo, ˙ze b¸ed¸a w´sr´od nich
najwy˙zej dwie przepalone?
1 lut 20:03
kasiagosia: W skrzynce znajduje si¸e 47 ˙zarowek dobrych i 3 przepalone. Wyciagamy
losowo piec ˙zarowek. Jakie jest prawdopodobienstwo, ˙ze beda w´srod nich
najwyzej dwie przepalone?
1 lut 20:07
pigor: ..., np. tak :
P(A
≤2)= P(A
0)+P(A
1)+P(A
2)=
= i teraz pobawcie się tym symbolami Newtona . ...
1 lut 20:24