pomocy, bardzo prosze nawet o jakies podpowiedzi
dada: Da sie to jakos ogarnąć?
1. Wyznaczyc dziedziny funkcji:
a) f(x) = √2−x
−−−−−−−−− c)f(x)= √1−x + √x+2
1− x2
x−1
b) f(x) =arcsin−−−−−
x+1
2. Wyznaczyć granice:
n n5+n!
a) an = −−−−−−−−−−−−− cos(−−−−−−−−−−−− b) bn = n√5n+9n+11n
2n2 + n 5n
n+13
c) cn = (−−−−−−−−−−−−−−−−)n d) dn = √n+√n − √n−√n
n
3.Obliczyc lub zapisac w najprostszej postaci:
a) log z 13 (33√3) b) √3√3√3 c)(arcsin1)*(arccos 12)
1 lut 18:47
Artur z miasta Neptuna:
Oczywiscie ze sie da 'ogarnac'. Wystarczy siasc na czterech literach i przerobic po
parenascie/dzest przykladow
1 lut 18:52
dada: aha
1 lut 18:54
dadam: up
1 lut 20:25