Sprawdź czy proste o równaniach[...]przecinają się w jednym punkcie?
Michał : Sprawdź, czy proste o równaniach 2x − 4y + 2 = 0, 2x + y − 3 = 0, x + 2y + 1 = 0 przecinają się
w jednym punkcie.
Jak to sprawdzić skoro mamy trzy proste?
1 lut 17:18
Nienor: Układ 3 równań lub sprawdź w jakim punkcie przecinają się 2 z nich i czy ten punkt należy do
trzeciej.
1 lut 17:19
King:
21 paź 17:45
kalkulator: nie przecinają się w 1 pkt
22 paź 07:30
Mila:
2x − 4y + 2 = 0,
2x + y − 3 = 0,
========== punkt przecięcia (1,1)
x + 2y + 1 = 0
1+2+1≠0
te proste nie przecinają się w jednym punkcie
22 paź 17:47
miś:
22 paź 21:05