matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
harris:
Czy da to się jeszcze uprościć, żeby było łatwiej narysować ?
x
y=
x+3
31 sty 21:37
Kamcio :) :
x
x+3−3
3
3
y=
=
=1−
=−
+1
x+3
x+3
x+3
x+3
3
Teraz sobie przeksztalcasz po prostu funkcje y
1
=
taka chyba wiesz jak narysowac?
x
31 sty 21:42
Skipper:
x+3−3
3
=1−
x+3
x+3
31 sty 21:43
harris:
Tak, dziękuje, wszystko jasne
31 sty 21:44