matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania z wielomianów proszę o pomoc
Kasia:
36x
4
−
1
64
x−6x−9 64x
10
+x
7
x
2
−7 2x+5x
4
−8x
3
+20x
2
U(x)= 4x−3x
4
V(x)=3x
3
−11x
2
+12x W(x)=2x
4
−3x
3
−2x znajdź pierwiastek i ustal x x
6
(x−1)
5
(x+4)(x+6)
3
31 sty 21:25