matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
nik:
punkty A(−5,1)B(3,−2) są wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC. oblicz obwód i pole tego trójkąta |ab|=
√
(3−(−5))
2
+(−2−2)
2
=
√
8
2
+(−4)
2
=
√
64+16
=
√
80
=
√
16*5
=4
√
5
ob=3*ab=3*4
√
5
=12
√
5
a pole jak mam obliczyc
a
2
√
3
P=
4
prosze o pomoc
31 sty 20:30
Saizou :
tak
31 sty 20:43
nik:
a jak mam obliczyc pole
31 sty 20:45
Saizou :
a
2
√
3
masz dany bok i ze wzoru, który sam napisałeś P=
4
31 sty 20:46
nik:
(4
√
5
)
2
√
3
(16*5)
√
3
80
√
3
P=
=
=
=20
√
3
czy tak
4
4
4
31 sty 20:50
Saizou :
jakoś tak
31 sty 20:51