matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma piewiastków
Klaudia188:
suma pierwiastków równania −x(x
2
−9)(x
2
+1)=0 jest równa:
31 sty 18:59
Eta:
−x(x+3)(x−3)(x
2
+1)=0 podaj pierwiastki ......... podaj ich sumę x
1
+x
2
+x
3
=.....
31 sty 19:01