matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Które wyrazy ciągu
Wez:
Które wyrazy ciągu a
n
są równe zeru ? a
n
=12n−3/n+2
31 sty 18:57
m:
12n−3
=0
n+2
1
n=
4
31 sty 19:17
m:
czyli zadne bo n nalezy do naturalnych
31 sty 19:19